Murat Zorluoğlu’ndan 18 Mart Mesajı

AnasayfaGündem

Murat Zorluoğlu’ndan 18 Mart Mesajı

Zaferin 109. yıl dönümünde duygu dolu bir açıklama yapan Zorluoğlu, Çanakkale'nin sarsılmaz destanını hatırlatarak Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu vurguladı.

Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, eşsiz bir kahramanlık örneği olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade etti.

Çanakkale Zaferi’nin, tarihin en modern ordularını dize getiren şanlı bir destan olduğunu belirten Zorluoğlu, “Türk milletinin inancı, iradesi, azmi ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı, sadece Türkiye’nin değil, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir.” dedi.

Zorluoğlu, zaferin, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.” şeklinde konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözleriyle tarihe geçen cesaret ve azminin unutulmaması gerektiğini dile getiren Zorluoğlu, şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve şükranla andığını ifade etti.

Zorluoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü tebrik ederek, şehitlerimizin ruhlarını şad ettiğini ve mekanlarının cennet olduğunu belirtti.