MSB: PKK, Irak’ın Kuzeyinde Ormanları Ateşe Veriyor

AnasayfaManşet

MSB: PKK, Irak’ın Kuzeyinde Ormanları Ateşe Veriyor

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, PKK’nın Irak’ın kuzeyinde ormanları yakarak gizlenmeye çalıştığını bildirdi. Detaylar haberimizde!

PKK’nın Alçak Planı: Orman Yangınları

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Irak’ın kuzeyinde ormanları yakarak gizlenmeye çalıştığını duyurdu. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, operasyonlar sonucu kaçma imkanı bulamayan PKK’lı teröristlerin ormanları ateşe verdiği belirtildi.

Sivilleri Kalkan Yapma Girişimi

MSB’nin açıklamasında, Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere havan atışı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları yaktığı ifade edildi. Teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sivillere ve meskun mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapmaya hem de orman yangınlarıyla gizlenmeye çalıştıkları vurgulandı.

Yerel Halkı Yanıltma Çabası

PKK’lı teröristlerin, ateşe verdikleri yerlerde yerel halkı “Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı” şeklinde yalanlarla kandırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada, teröristlerin girdikleri köylerde de etrafa ateş açarak sivillerin can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı bildirildi.

TSK’nın Hassasiyeti ve Kararlılığı

MSB‘nin açıklamasında, “Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek. Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak.” ifadeleri kullanıldı. TSK’nın terörle mücadeledeki kararlılığı ve sivil hassasiyeti bir kez daha vurgulandı.