Motorine Bu Gece İndirim Geliyor!

AnasayfaEkonomi

Motorine Bu Gece İndirim Geliyor!

Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1,50 TL indirim bekleniyor. Güncel akaryakıt fiyatları ve detaylar haberimizde.

Paylaş

 

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında önemli bir düşüş bekleniyor.

Motorin Fiyatlarında İndirim

Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,50 TL indirim yapılması bekleniyor. Bu indirim, sürücüler için bir nebze rahatlama getirecek.

Benzin Fiyatları Değişmeyecek

Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor. Geçen hafta cuma günü benzin fiyatlarında 1,83 TL indirim yapılmıştı ve mevcut durumda bir güncelleme öngörülmüyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatlarına bakıldığında, İstanbul’da benzin 41,40-41,52 TL aralığında, motorin ise 43,16-43,23 TL arasında satılıyor. Ankara’da benzin 41,85 TL, motorin 43,64 TL; İzmir’de ise benzin 42,30 TL, motorin 44,16 TL olarak belirlenmiş durumda.

Akaryakıt Fiyatlarının Belirlenmesi

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, serbest piyasa koşullarına göre belirleniyor. 1 Ocak 2005’ten bu yana uygulanmakta olan Serbest Fiyatlandırma Sistemi kapsamında, akaryakıt dağıtım şirketleri kendi fiyat politikalarına göre satış fiyatlarını belirlerken, bayiler de bu fiyatları baz alarak kendi rekabet koşullarına göre pompa satış fiyatlarını uygulayabiliyor.