MHP Meclis Üyesi: Acil İmar Düzenlemesi Şaşırtıcı ve Soru İşareti Bıraktı

AnasayfaGündem

MHP Meclis Üyesi: Acil İmar Düzenlemesi Şaşırtıcı ve Soru İşareti Bıraktı

MHP Belediye Meclis Üyesi Güray Kubilay Yaman, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse'nin hızla başlattığı kapsamlı imar düzenlemesi planlarına ilişkin şaşkınlığını ve sorularını dile getirdi. Yaman, şehrin geleceğiyle ilgili yapılan bu ani adımların neye dayandığını sorgulayarak, şeffaflık ve katılımcılık çağrısı yaptı.

Paylaş

MHP Belediye Meclis Üyesi Güray Kubilay Yaman, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin yeni döneme ilişkin açıklamalarını ve hızla başlatılan kapsamlı imar düzenlemesi planlarını sert bir dille eleştirdi. Yaman, Başkan Köse’nin henüz göreve yeni seçilmesinin ardından kamuoyunu şaşırtan bu adımlarını “akıllarda soru işareti bıraktığı” yönünde yaptığı açıklamalarda bulundu.

Başkan Köse’nin seçim vaatleri arasında yer almayan ve kimse tarafından beklenmeyen bir hamleyle “Kapsamlı İmar Düzenlemesi” planlarını gündeme getirmesine sert tepki gösteren Yaman, bu durumu “hiç kimsenin haberi olmadan planlanması başlanan bu düzenlemeyi, bizler de Giresunlu vatandaşlarımız gibi Ulusal TV kanallarından ve basından öğreniyoruz” diyerek eleştirdi. Ayrıca Yaman, Başkan Köse’ye bu ani değişiklikleri başlatmaya neyin sebep olduğunu sormak gerektiğini belirtti ve bu adımın bir mesaj mı olduğunu sorguladı.

Yaman, sözlerine devam ederek Giresun’un sorunlarından birinin yeni imar düzenlemesi olduğunu vurguladı. Ancak, bu gibi düzenlemelerin aceleye getirilmemesi gerektiğini, rantın adil bir şekilde dağıtılması ve şehrin gelişiminden herkesin faydalanması gerektiğini dile getirdi. Teknik ekiplerle işbirliği yapılması, kesin kuralların konulması ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş alınması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Yaman, Giresun’un gelişmesi için seçimlerden önce vaat edilen acil projelere odaklanılması gerektiğini vurguladı ve bu konuda herkesin destek olması gerektiğini belirtti.