Meteorolojiden Uyarı: Yağışlar ve Fırtınalar Geri Dönüyor!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Uyarı: Yağışlar ve Fırtınalar Geri Dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurt genelinde gök gürültülü sağanaklar ve kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Karadeniz'den başlayarak iç kesimlere yayılacak yağışlar, sel riski oluşturabilir. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına etkili olacak.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağışlar etkili olacak.

Karadeniz’in iç kesimlerinden başlayarak İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde ise yağışların kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, diğer kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Ayrıca, Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yağışlar ve Marmara’nın güneybatısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına bekleniyor.

İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da ise pazartesi günü toz taşınımı hadisesi görülecek. Hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor.