Meteorolojiden Karadeniz’e Sağanak Uyarısı!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Karadeniz’e Sağanak Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bazı bölgelerde sağanak yağış beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ülkemizin bazı bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Ardahan çevreleri, Denizli’nin güneyi, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağıştan etkilenecek.

Hava Durumu Tahminleri

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

MGM’den Karadeniz Bölgesine Uyarı

MGM, sağanak yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları ve ilgilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor.