Meteoroloji’den Yağış Uyarısı: Sağanaklar Hafta Sonu da Devam Edecek!

AnasayfaGündem

Meteoroloji’den Yağış Uyarısı: Sağanaklar Hafta Sonu da Devam Edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların bugün başlayıp hafta sonu da devam edeceğini bildirdi. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, yurdun bazı bölgelerinde bugün başlayan sağanak yağışların etkisi hafta sonu da sürecek. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması beklenirken, yeni haftayla birlikte yağışların etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Bugün Hangi Bölgelerde Yağış Var?

Bugün Trakya, İstanbul, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli, Karaman ve Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Hafta Sonu Yağışlar Etkisini Artıracak

Cuma günü yağışların etki alanını genişleterek yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Cumartesi günü de yağışlar devam edecek. Pazar günü ise yağışlar daha çok doğu bölgelerde etkili olacak.

Yeni Hafta İle Yağışlar Veda Edecek

Meteoroloji uzmanları, yeni haftayla birlikte sağanak yağışların yurdu terk etmesini bekliyor. Ancak hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, bunaltıcı sıcakların devam edeceği tahmin ediliyor.