Meteoroloji Uzmanından Korkutan Tahmin! Kavrulacağız!

AnasayfaGündem

Meteoroloji Uzmanından Korkutan Tahmin! Kavrulacağız!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaz aylarında İstanbul'da sıcaklığın 43 dereceye kadar çıkabileceği konusunda uyardı.

Paylaş

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin yaz aylarında kavurucu sıcaklarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıda bulundu. Şen’e göre, sıcak hava dalgaları sadece başlangıç ve Temmuz, Ağustos aylarında sıcaklıklar daha da artacak.

İstanbul’da Rekor Sıcaklık Bekleniyor

Prof. Dr. Şen, özellikle İstanbul’da sıcaklıkların 43 dereceye kadar ulaşabileceğini ve geçtiğimiz yıl kırılan rekorun bu yıl geçilebileceğini belirtti. Bu durum, şehirde yaşayanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturabilir.

Sıcak Hava Dalgaları ve Meteorolojik Afetler

Uzman, bu yıl sık sık sıcak hava dalgaları yaşanacağını ve bunların meteorolojik afetlere yol açabileceğini vurguladı. Şen, bu durumu küresel ısınmanın etkilerine bağladı ve ani hava değişimlerinin artık normalleştiğini ifade etti.

Kış Ayları İçin Beklentiler

Prof. Dr. Orhan Şen, sadece yaz ayları için değil, kış ayları için de dikkat çeken bir tahminde bulundu. Şen’e göre, aşırı sıcak yaz aylarını, oldukça soğuk bir kış takip edecek.