Meteoroloji Uyardı: Kuzeyde Kuvvetli Yağış İç Bölgelerde Sağanak Bekleniyor

AnasayfaGündem

Meteoroloji Uyardı: Kuzeyde Kuvvetli Yağış İç Bölgelerde Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji, bugün kuzeyde kuvvetli yağış, iç ve doğu bölgelerde sağanak beklendiğini duyurdu. Marmara'nın güneyi, Ege ve iç bölgelerde de kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Paylaş

Kuzeyde Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre, yurdun kuzey kesimlerinde bugün kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. İstanbul ve çevresi de dahil olmak üzere kuzey şehirlerimizin büyük bölümü sağanak yağışlardan etkilenecek.

İç ve Doğu Bölgelerde Sağanak Yağış

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul’un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Uyarısı

Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.