Meteorolojiden Doğu Karadeniz’e Kuvvetli Yağış Uyarısı!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Doğu Karadeniz’e Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yağış, Marmara ve Ege'de ise kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son verilerine göre, bugün ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava görülecek.

Samsun, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan’da Sel Riskine Dikkat!

Yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Marmara ve Ege’de Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta Karadeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların da ağaç ve direk devrilmesi gibi rüzgar kaynaklı olumsuzluklara karşı dikkatli olması önem taşıyor.