Meta İsrail Bağlantılı Sahte Hesapları Kapatıyor!

AnasayfaDünya

Meta İsrail Bağlantılı Sahte Hesapları Kapatıyor!

Paylaş

Meta, 2024’ün ilk çeyreğinde yayınladığı tehdit raporunda, yapay zeka araçlarıyla dezenformasyon yayan sahte hesapları kapattığını açıkladı. Özellikle İsrail merkezli koordineli özgün olmayan davranışlar tespit edildi.

Dezenformasyon Ağları Tespit Edildi

Raporda, Bangladeş, Çin, Hırvatistan, İran ve Rusya gibi ülkelerden gelen dezenformasyon kampanyaları da ele alındı. Bu ağların çoğu, hedef kitle oluşturma çalışmalarının başında tespit edilip kaldırıldı.

Yapay Zeka Destekli Yorumlar

İsrail merkezli bir ağın, medya kuruluşları ve tanınmış kişilerin sayfaları altında yapay zeka tarafından oluşturulmuş yorumlar yaptığı belirtildi. Bu yorumlar genellikle propaganda olarak nitelendirilerek eleştirildi.

Kaldırılan Hesaplar

İsrail’den gelen 510 Facebook hesabı, 11 sayfa, bir grup ve Instagram’daki 32 hesap, Meta’nın politikalarını ihlal ettikleri için kaldırıldı. Bu ağ, özellikle ABD ve Kanada’daki kitleleri hedef aldı.

STOIC ile Bağlantılar

Raporda, Tel Aviv merkezli siyasi pazarlama ve ticari istihbarat firması STOIC ile bağlantılar bulunduğu belirtildi. Ağ, uluslararası ve yerel medya kuruluşlarının ve ABD’li kongre üyelerinin sayfalarına yapay zeka destekli yorumlar yaptı.

Hedeflenen Kitleler ve İçerikler

Bu sahte hesaplar, Yahudi öğrenciler, Afro-Amerikanlar ve “endişeli” vatandaşlar gibi hedef kitlelere yönelik içerikler paylaştı. Gazze’deki durum, rehinelerin serbest bırakılması çağrıları, İsrail’in askeri eylemleri ve kampüs antisemitizmi gibi konularda paylaşımlar yapıldı.

Kimlik Gizleme Çabaları

Ağın arkasındaki kişilerin kimliklerini ve koordinatlarını gizlemeye çalıştığı belirtildi. Meta, bu sahte hesapların faaliyetlerini durdurarak dezenformasyon kampanyalarını sekteye uğrattı.