Merzifon’da Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Kutlandı

AnasayfaGündem

Merzifon’da Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Kutlandı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yıl dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen törenlerde, polis memurları ve ilçe halkı bir araya geldi. Çeşitli etkinliklerle kutlanan bu özel günde, polis şehitleri anıldı ve teşkilat mensuplarına minnet ve şükran duyguları ifade edildi.

Paylaş

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası kapsamında anlamlı bir tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikte, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Süleyman Gül ile İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Türk Polis Teşkilatı

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Aykaç, yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatı’nın 179 yıl boyunca milletin huzuru ve ülkenin birliği için özveriyle hizmet ettiğini vurguladı. Polislerin, maddi ve manevi olarak her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirten Aykaç, milletin desteği ve vatanın bütünlüğü için çalışmanın kendilerine gurur verdiğini ifade etti.

Türk Polis Teşkilatı

Etkinlikler, şehit polislerin mezarlarının ziyareti ve Medrese Camisi’nde şehitler için okunan mevlit ile devam etti. Törene, çeşitli resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan’ı makamında ziyaret eden Gül ve Aykaç, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlamaları paylaştı. Kaymakam Güldoğan, polis teşkilatına görevlerinde başarılar dileyerek tebriklerini iletti.