MEB: Yeni Eğitim Müfredatı Onaylandı

AnasayfaManşet

MEB: Yeni Eğitim Müfredatı Onaylandı

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ olarak bilinen yeni eğitim müfredatını onayladı. Detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak adlandırılan yeni müfredatı resmen onayladı. Bakan Tekin, müfredatın teknoloji ile insani değerlerin dengede tutulmasını amaçladığını belirtti.

Teknoloji ve İnsani Değerler Dengesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yeni müfredatın güncel gelişmelere ayak uyduracak şekilde hazırlandığını vurguladı. Tekin, “26 Nisan itibarıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla bir müfredat değişikliği paketini kamuoyuyla paylaştık. Çocukların kendilerini bekleyen dünyaya daha hazır olmalarını sağlamak istedik. Dijital okuryazarlık ve yapay zeka uygulamalarını eğitim süreçlerine entegre ettik. Teknolojik gelişmelere ayak uydururken insani değerlerimizden uzaklaşmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

milli eğitim bakanlığıTalim ve Terbiye Kurulu Onayı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu’ndan geçtiğini açıkladı. Demirli, “Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler özenle değerlendirildi. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi. Bu görüş ve öneriler, öğretim programlarına yansıtıldı. 26 dersin yeni öğretim programları, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti” dedi.

Kademeli Geçiş Başlıyor

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinden başlayarak kademeli şekilde uygulanacak. Onaylanan yeni öğretim programları, Bakanlığın “https://mufredat.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişime açıldı.

Tartışmalar Devam Ediyor

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak adlandırılan yeni müfredat, mevcut programlardaki eksiklikleri gidermekten çok ideolojik bir gündemle hazırlandığı yönünde eleştiriler alıyor. Yeni model, eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflerken, tartışmalar da beraberinde geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayladığı yeni müfredat hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.