MEB ikinci dönem sınav takvimi açıklandı: İşte detaylar!

AnasayfaManşet

MEB ikinci dönem sınav takvimi açıklandı: İşte detaylar!

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için ikinci dönem sınav takvimini duyurdu. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat tarihinde başladı ve bu tarihle birlikte öğrenciler ve veliler, ikinci dönem ortak sınav tarihlerine odaklandı.

MEB’in açıkladığı bilgilere göre, ikinci dönemde yapılacak olan birinci sınavlar, Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ancak, kesin sınav tarihlerinin belirlenmesi ve duyurulması için resmi açıklama yapılması bekleniyor.

MEB tarafından düzenlenen ortak sınavlar, öğrencilerin akademik performanslarını ölçmek ve değerlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. İlk dönem sınavları, kasım ayında tamamlandı ve yaklaşık 370 bin öğrenci matematik ve coğrafya derslerinde ter döktü. İlk sınavların ardından, ikinci ortak sınavlar Aralık ayında yapıldı.

Öğrenciler ve veliler, ikinci dönem sınav takviminin netleşmesini beklerken, MEB’in resmi açıklaması ile birlikte sınav tarihleri kesinleşecek ve duyurulacak.