MEB’den 81 İle Genelge: Ders Saatleri Toplumsal Şartlara Göre Ayarlanacak

AnasayfaEğitim

MEB’den 81 İle Genelge: Ders Saatleri Toplumsal Şartlara Göre Ayarlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilde okul ve ders saatleri düzenlemesiyle ilgili genelge yayınladı. Yaz saati uygulamasının devam ettiği vurgulandı ve valiliklere düzenleme yetkisi verildi.

Paylaş

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle, okul ve ders saatlerine ilişkin düzenlemelerin valiliklerin yetkisinde olduğunu belirtti. Yaz saati uygulamasının sürdüğü hatırlatıldı.

Valilikler Saatleri Düzenleyecek

Genelgede, yaz saati uygulamasının devam ettiği vurgulanarak, okul başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği bildirildi. Valilikler, bu konuda yerel düzenlemeler yapma yetkisine sahip olacak.

Mevzuat Hükümleri ve Uygulamalar

Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddelerine yer verildi. Ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği ve valiliklerin hizmetin gereksinimlerine göre çalışma saatlerini belirleyebileceği ifade edildi.

Ders Saatleri Toplumsal Şartlara Göre Ayarlanacak

Okul saatlerinin, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla toplumsal koşullar ve gün doğumu-batımı dikkate alınarak planlanması gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.