Mart Ayında Yakınları Tarafından Öldürülen Kadın: 25!

AnasayfaGündem

Mart Ayında Yakınları Tarafından Öldürülen Kadın: 25!

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu‘nun Mart ayı raporuna göre, 25 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 21 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

En fazla cinayet evlerde işlendi

17 kadın evinde, 6’sı sokakta, 1’i ıssız yerde, 1’i işyerinde öldürüldü.

En fazla kullanılan cinayet aracı ateşli silah

15 kadın ateşli silah, 10’u kesici alet ile öldürüldü.

Kadınların yüzde 52’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

13 kadın evli olduğu erkek, 3’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i babası, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

21 kadının nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi

Bu, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu.

 

Uzaklaştırma kararı kadınları korumadı

Öldürülen kadınların yüzde 20’sinin öldürüldükleri anda fail hakkında uzaklaştırma kararı olduğu biliniyor.

Mart ayında kazanılan davalar

Pınar Damar’ı öldüren Metin Aydın müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Merve Veziroğlu’nu bıçaklayan Yunus Yıldırım için 30 yıla kadar hapis istendi. 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan Evren Demirci’ye 111 yıl hapis cezası istendi. Ayşe Korur’u öldüren Gencay Korur müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Merve Küçüktekin’e kimyasal madde atan Sabit Türk’e verilen 15 yıl hapis cezası bozuldu ve yeniden yargılamaya hükmedildi.

Mart ayında öldürülen kadınlarımız

Sabiha Çimen (71), Ankara: Evli olduğu Metin Çimen tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Oğlu Sinan Çimen de babası tarafından aynı silahla öldürüldü.

Mervegül Bayer (31), Mersin: 1 yıl önce boşandığı Mustafa Yıldır tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Fail daha sonra intihar etti.

Feray Balkan (39), Adana: 1 yıl önce boşandığı Seçkin E. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

İlayda Alkan (20), İzmir: Yunus Yılmaz tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Annesi Oya Tarhan da fail tarafından bıçaklanarak yaralandı.

Zeynep Bedir (45), İstanbul: Boşanma aşamasında olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Cengiz Bedir tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Failin bir süredir kayıp olan Zeynep Bedir ve oğlu Tarık Bedir’i öldürüp daha sonra kendi tarlasına gömdüğü öğrenildi.

Ayşe İnceyol (27), Bitlis: Cihan Oral tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Babası ve abisi de fail tarafından öldürüldü, annesi ise ağır yaralandı. Failin 1 yıl önce Ayşe İnceyol’u kaçırdığı ama ailesinin kızlarını bulup geri getirdiği öğrenildi.

Naile Y. (71), Adıyaman: Evli olduğu Abuzer Y. tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Fail tutuklandı.

Antika Ayer (52), Antalya: Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı evli olduğu Vezir Ayer tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Fail olayın ardından intihar girişiminde bulundu.

Duygu Can: Evli olduğu erkek Deniz Can tarafından çocuklarının önünde ateşli silah ile öldürüldü. Fail olayın ardından intihar girişiminde bulundu.

Zahide Yurtkal (44), İzmir: Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşanma aşamasında olduğu Tamer Yurtkal tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Kızı S.Y. ise tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle yaralandı. Fail olayın ardından intihar etti.

Canan Kabil (48), Çanakkale: Oğlu Furkan Sülünoğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Fail cezaevine gönderildi.

Ömür Aslan (17), Aydın: Eskiden birlikte olduğu İbrahim Olece tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail olayın ardından intihar etti.

Zülküf Böçkün: Evli olduğu 44 yaşındaki hemşire Kadriye Böçkün ve 20 yaşındaki kızı Asude Helen Böçkün’ü bıçaklayarak öldürdü. Fail tutuklandı.

Gülhan Esen (25), Kocaeli: Uzun süredir kendisini takip eden eskiden birlikte olduğu Muhammet Tarhan tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail olaydan 6 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

Esra Yılmaz (25), Batman: Birlikte yaşadığı R.B. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail Esra’nın yanındaki Rüknettin Özdemir’i de öldürdü. Fail gözaltına alındı.

İpek Tarhan (64), İzmir: Evli olduğu Hamit Tarhan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Fail tutuklandı.

Derya Çetinkaya (38), Ankara: Evli olduğu Murat Çetinkaya tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay anında araya giren oğlu ise yaralandı. Fail intihar girişiminde bulundu.

Hüsna Falay (58) ve İrem Falay (21), İstanbul: Cezaevinden izinle çıkan Uğur Falay, annesi Hüsna Falay ve kız kardeşi basketbol antrenörü olarak çalışan üniversite öğrencisi İrem Falay’ı ateşli silahla öldürdü. Failin 20 ayrı suçtan suç kaydı olduğu öğrenildi.

Esra Uşak (26), Kütahya: Evli olduğu Enes Uşak tarafından ziyarete gittikleri komşularının evinde bıçaklanarak öldürüldü.

Serap Yıldız (3 çocuk annesi), İstanbul: Evli olduğu Vehbi Yıldız tarafından çocuklarının gözü önünde ateşli silahla başından vurularak öldürüldü.

Neşe Gülmüş (34, 4 çocuk annesi), Muğla: Boşanma aşamasında olduğu Vedat Gülmüş tarafından başından vurularak öldürüldü. Neşe’nin fail hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi.

Emine Öztürk (26), İstanbul: Evli olduğu Osman Öztürk tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldü. Emine’nin fail hakkında kasten yaralamadan şikayetçi olduğu ve failin 7 ay 15 gün ceza aldığı ve hakkında tedbir kararına hükmedildiği öğrenildi.

Sibel Kıvılı (43, 1 çocuk annesi), İstanbul: Aynı hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan eskiden birlikte olduğu Cumali Varan tarafından ateşli silahla öldürüldü.