Bakan Şimşek’in Açıklamalarının Ardından Kuyumculara Vergi Denetimi Başladı!

AnasayfaGündem

Bakan Şimşek’in Açıklamalarının Ardından Kuyumculara Vergi Denetimi Başladı!

Bakan Şimşek'in düşük vergi beyanı uyarısının ardından kuyumcular mercek altında. 9 ilde 707 kuyumcu eş zamanlı denetimde.

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ortalama bir kuyumcunun aylık vergi matrahının düşük olduğunu açıklamasının ardından harekete geçen Bakanlık, kuyumculuk sektörünü mercek altına aldı.

9 Büyükşehirde Eş Zamanlı Denetim

Vergi Denetim Kurulu (VDK) ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü tarafından yapılan risk analizi sonucunda, 9 büyükşehirde bulunan 707 kuyumcuda eş zamanlı denetim başlatıldı. Yaklaşık 3 bin kişilik denetim ekibi, 552 mükellefin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapacak.

Stok Sayımı ve Diğer Denetimler

Denetimlerde, kuyumcuların mevcut stokları tek tek sayılacak. Ayrıca, faturasız altın ve değerli taş alım satımı, ödemelerin ve tahsilatların şahsi hesaplar üzerinden yapılması, faturalarda gerçek gram bilgilerine yer verilmemesi, yetkisiz döviz alım satımı ve başkalarına ait POS cihazı kullanımı gibi konular da incelenecek.

Riskli Mükelleflere Vergi İncelemesi

Saha denetimlerinde riskli olduğu tespit edilen mükellefler, ayrıca vergi incelemesine alınacak. Bakanlık, kuyumculuğun ardından diğer sektörlere yönelik inceleme ve saha denetimlerini plan dahilinde sürdüreceğini açıkladı.