Maliye Çok Harcayıp Az Vergi Verenlerin Peşine Düştü!

AnasayfaGündem

Maliye Çok Harcayıp Az Vergi Verenlerin Peşine Düştü!

Vergi Denetim Kurulu, yüksek harcama yapıp vergi beyan etmeyenleri incelemeye aldı. İlk etapta 800 kişi tespit edildi.

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), vergi adaleti ve etkinliğini artırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, yüksek harcamalar yapmasına rağmen gelir beyan etmeyen veya düşük gelir beyan eden kişiler mercek altına alındı.

Vergi Kaçakçılarına Göz Açtırılmayacak

İlk incelemelerde, aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı halde hiç gelir beyan etmeyen 800 kişi tespit edildi. Bu kişilerin lüks araçlara bindiği, lüks tüketim yaptığı ancak vergi mükellefi olmadığı belirlendi. VDK, bu kişilerin harcamalarını ve gelir kaynaklarını detaylı bir şekilde inceleyecek.

IBAN Yoluyla Tahsilat Yapanlar da İnceleniyor

VDK, müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve fiş veya fatura kesmeyen işletmeleri de mercek altına aldı. Bu hesap sahiplerine gelirlerinin kaynağını açıklamaları için detaylı sorular yöneltiliyor. Hesaplarını başkasına kullandırmanın suç olduğu konusunda da uyarılar yapılıyor.

Mail Order Yöntemi de Takip Ediliyor

Hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde sıkça kullanılan “mail order” yöntemi de VDK tarafından inceleniyor. Bu yöntemle yapılan tahsilatlarda fatura veya fiş düzenlenmeyen durumlar yakından takip ediliyor.

Vergi Denetim Kurulu, vergi kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini vurguluyor.