Mahzen-50 Operasyonlarında 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi

AnasayfaManşet

Mahzen-50 Operasyonlarında 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi

Paylaş

“Mahzen-50” operasyonlarında 2 organize suç örgütü çökertildi, 39 şüpheli yakalandı, 27’si tutuklandı. Detaylar haberimizde.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mahzen-50” operasyonlarının detaylarını paylaştı. 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Çorum ve Sinop’ta faaliyet gösteren iki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

ali-yerlikaya-39 Şüpheli Yakalandı

Operasyonlarda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 39 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 27’si tutuklanırken, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Çorum Operasyonları

Çorum Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda, İstanbul, Ankara, Amasya ve Çanakkale illerinde de çalışmalar yapıldı. Operasyonlarda, spor müsabakalarına dayalı bahis oynatma, kumar için yer sağlama, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin aklanması suçlarını işleyen 25 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 21’i tutuklanırken, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

El Konulan Malvarlıkları

MASAK ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda, şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

Sinop Operasyonları

Sinop Ayancık Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ve İstihbarat Başkanlığının desteğiyle yapılan operasyonlarda, tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçlarını örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 14 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 2’sine adli kontrol kararı verildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlarda 448 milyon lira değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon lira değerinde 347 borç senedi, 4 milyon lira değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın, imzalı boş senetler ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, yaklaşık 124 milyon lira değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Bu operasyonlar, organize suç örgütlerine karşı sürdürülen kararlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Yetkililer, suçla mücadelede kararlılıkla hareket etmeye devam edeceklerini belirtiyor.