M Çiçeği Virüsüyle İlgili Sağlık Bakanından Kritik Açıklamalar

AnasayfaSağlık

M Çiçeği Virüsüyle İlgili Sağlık Bakanından Kritik Açıklamalar

Sağlık Bakanı Memişoğlu, M çiçeği virüsünün Covid gibi bir salgına dönüşmeyeceğini belirterek, toplumun panik yapmasına gerek olmadığını vurguladı.

Paylaş

 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M çiçeği virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, bu virüsün Covid-19 gibi büyük bir salgına yol açmayacağını belirtti.

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün M çiçeği virüsüyle ilgili acil durum ilan ettiğini ve ülkelere önlem almalarını tavsiye ettiğini ifade etti. Türkiye’de ise Bilim Kurulu’nun rehber yayınladığını belirterek, bakanlığın aşı ve test konularında hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Toplumun Panik Yapmasına Gerek Yok

Memişoğlu, “Bu virüs, temasla bulaşır ancak solunum yoluyla yayılmaz. Covid gibi bir pandemi oluşturması beklenmiyor. Toplum olarak panik yapmamıza gerek yok” dedi.

Afrikalı Öğrenciler İçin Özel Tedbir Yok

Bakan Memişoğlu, Afrikalı öğrencilere yönelik şu anda özel bir tedbir alınmayacağını, virüsün seyrine göre politikaların değişebileceğini söyledi. Sınır kapılarında da hassasiyetle yaklaşılacağını ancak ekstra bir önlem düşünülmediğini belirtti.

Aşı ve Test Çalışmaları Yapılıyor

Memişoğlu, Türkiye’nin aşı ve test konularında yeterli kapasiteye sahip olduğunu, Covid-19 döneminde elde edilen tecrübelerle bu virüse karşı da gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. Kendi aşılarını üretebilecek güçte olduklarını vurgulayan Bakan, “İnsanlar bu konuda tedirgin olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.