LGS Sınavı İçin Geri Sayım Sona Erdi: 1 Milyon Öğrenci Yarın Ter Dökecek

AnasayfaEğitim

LGS Sınavı İçin Geri Sayım Sona Erdi: 1 Milyon Öğrenci Yarın Ter Dökecek

LGS yarın 1 milyon öğrenciyle başlıyor. İki oturumda yapılacak sınavda öğrenciler, sözel ve sayısal alanda ter dökecek. Sonuçlar 28 Haziran'da açıklanacak.

Paylaş

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, yarın 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek. Türkiye genelinde 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda gerçekleştirilecek olan sınava, 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu.

Sınavın Formatı ve Kapsamı

LGS merkezi sınavı, isteğe bağlı olarak düzenleniyor ve sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilebilecek. Sınav içeriği, süresi ve soru dağılımında geçen yıla göre herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu yıl, 8. sınıf müfredatının tamamı sınav kapsamında olacak.

Sınavın Uygulanması ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav, iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Birinci oturum saat 09.30’da başlayacak ve sözel alandaki 50 sorudan oluşacak. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak ve sayısal alandaki 40 soruyu içerecek. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleriyle birlikte en geç saat 09.00’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları gerekiyor.

Sınav Sonuçları ve Tercih Süreci

LGS sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler, tercih ettikleri liselere yerleşmek için başvuruda bulunabilecekler.