Kurbanlık Taşımacılığında Sıkı Denetimler Devam Ediyor

AnasayfaManşet

Kurbanlık Taşımacılığında Sıkı Denetimler Devam Ediyor

Paylaş

Kırıkkale’de kurbanlık taşıyan araçlar denetleniyor. Hayvan refahı ve halk sağlığı için 4 noktada sıkı kontroller devam ediyor.

Kırıkkale’de Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan taşımacılığı sıkı denetim altında. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kırıkkale-Samsun kara yolu Balışeyh ilçesi uygulama noktasında gerçekleştirilen denetimlerde, kurbanlıkların sağlık durumu, nakil belgeleri ve araçların hijyen şartları kontrol edildi.

Hayvan Refahı ve Halk Sağlığı Ön Planda

Denetimlerde, kurbanlıkların kulak küpesi, sağlık raporu ve araçların dezenfeksiyon belgelerinin eksiksiz olması titizlikle kontrol edildi. Jandarma ve polis ekipleri de sürücülerin asayiş kurallarına uyup uymadığını ve araçların trafik kurallarına uygunluğunu denetledi.

81 İlde Artan Denetimler

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, 81 ilde de denetimlerin sıklaştırıldığını ve Kırıkkale‘de 4 noktada aralıksız kontrollerin sürdüğünü aktardı. Ateş, “7 gün 24 saat esasına göre denetimlerimizi yapıyor, hayvanların refahı ve halk sağlığını korumak için çalışıyoruz. Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” dedi.