Beklenen Haber Geldi: Kurban Bayramı Tatili 9 Güne Çıkarıldı!

AnasayfaGündem

Beklenen Haber Geldi: Kurban Bayramı Tatili 9 Güne Çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası iki günün idari izin kapsamına alındığını açıkladı. Böylece, kamu çalışanları için bayram tatili 9 gün olacak.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası iki günün de idari izin kapsamına alındığını açıkladı. Böylece Kurban Bayramı tatili toplam 9 gün olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında kamu çalışanları için müjdeli haberi verdi. Erdoğan, “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günü de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz.” dedi.

Tatil Tarihleri ve İdari İzin

Bu düzenlemeyle birlikte kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi gününden 23 Haziran Pazar gününe kadar izinli olacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00’te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.”

Hizmetlerin Aksamaması İçin Tedbirler

Kıratlı tarafından gönderilen yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin aksatılmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personelin bulundurulması gerektiği belirtildi.

Bu düzenleme ile kamu çalışanlarına 9 günlük uzun bir tatil imkanı sunulurken, hizmetlerin devamlılığı için gerekli önlemler de alınmış olacak.