OVP Kredi Kartı Limitleri ve Kredilere Yeni Kısıtlamalar Getiriyor

AnasayfaGündem

OVP Kredi Kartı Limitleri ve Kredilere Yeni Kısıtlamalar Getiriyor

2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da, kredi kartı limitleri ve kredilerde sıkılaştırma politikalarının uygulanacağı açıklandı. Bu düzenlemeler, tüketimi dizginlemeyi hedefliyor.

Paylaş

 

Türkiye’nin 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının ortaklaşa hazırladığı program, ülkenin temel ekonomik hedeflerini belirlerken, kredi kartı limitleri ve kredi düzenlemeleri konusundaki detaylar dikkat çekti.

Kredi Kartı Limitlerinde Yeni Dönem

Yüksek enflasyon ve düşük gelirlerle başa çıkmakta zorlanan vatandaşlar için önemli bir değişiklik yapılıyor. Artık kredi kartı limitleri, bireylerin gerçek gelirlerine endeksli olarak belirlenecek. Bu düzenleme, SGK tarafından toplanan verilerin Risk Merkezi ile entegre edilmesiyle hayata geçirilecek.

Kredilerde Sıkılaştırma Politikaları

Programda ayrıca, bireysel ve ticari kredilerde sıkılaştırma politikalarının uygulanacağı belirtiliyor. İç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini kontrol altına almak ve cari açığı azaltmak amacıyla bu adımların atılacağı ifade ediliyor. Tüketime yönelik bu frenleme, ekonomi üzerindeki baskıları hafifletmeyi amaçlıyor.