Kredi Borçlarında Yeni Yapılandırma Dönemi 1 Kasım’da Başlıyor

AnasayfaGündem

Kredi Borçlarında Yeni Yapılandırma Dönemi 1 Kasım’da Başlıyor

1 Kasım itibarıyla kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlananlar için 60 aya kadar taksitlendirme fırsatı sunulacak. Kamu ve özel bankalar yapılandırma işlemlerine başladı.

Paylaş

 

Merkez Bankası ve BDDK’nın aldığı kararla, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına yönelik yeni bir yapılandırma dönemi 1 Kasım itibarıyla devreye giriyor. Bu yeni uygulama ile borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar için esnek bir ödeme planı sunulacak.

Taksitlendirme Seçenekleri

1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek düzenleme kapsamında, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları 60 aya kadar taksitlendirilebilecek. Özellikle asgari ödeme tutarını karşılayamayan vatandaşlar bu fırsattan yararlanabilecek.

Kamu Bankaları Yapılandırmaya Başladı

Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, yapılandırma işlemlerine çoktan başladı. Yapılandırılan borç miktarı 1,5 milyar TL’yi geçti. Özel bankalardan İş Bankası ve Akbank da bu sürece dahil oldu.

Faiz Oranları 24 Ekim’de Açıklanacak

Merkez Bankası, kredi kartı borçları için uygulanacak faiz oranlarını 24 Ekim’de açıklayacak. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek faiz oranları, borç miktarına göre değişiklik gösterecek.

Başvuru Süresi 1 Yıl

Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 1 yıl içinde yapması gerekiyor. Ayrıca, 30 günden fazla gecikmiş ihtiyaç kredisi borçları da bu yapılandırma imkanından faydalanabilecek.

Yapılandırma Şartları

Yapılandırılan kredi kartı borçlarının yarısı ödenene kadar kredi kartı limiti artırılamayacak. Ayrıca, nakit çekim ve kullanımda uygulanacak azami faiz oranı yüzde 5 olarak belirlendi.