Korsan 6 ve 8 Nisan’da Yeniden Perde Açıyor

AnasayfaGündem

Korsan 6 ve 8 Nisan’da Yeniden Perde Açıyor

Lord Byron'un eserinden uyarlanan ve Adolphe Adam'ın bestelediği "Korsan" balesi, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 6 ve 8 Nisan'da yeniden sahneleniyor. Marius Petipa'nın koreografisi ve Nugzar Magalasvili'nin anısına saygıyla sunulan bu etkileyici performans, Aydın Gün Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Paylaş

İngiliz şair Lord Byron’un ünlü “Korsan” adlı şiirinden esinlenilerek hazırlanan, Adolphe Adam’ın bestelediği ve Joseph Mazilier tarafından librettosu yazılan “Korsan” (Le Corsaire) balesi, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 6 ve 8 Nisan 2024 tarihlerinde tekrar sahneleniyor. Bale, 02 Mart 2024 Cumartesi akşamı seyirciyle buluşan prömiyer temsilinin ardından büyük beğeni topladı.

Korsan

1856 yılında Paris’te Joseph Mazilier’in koreografisiyle ilk kez sahneye konan ve zamanla dünya sahnelerinde farklı koreograflar tarafından yorumlanan “Korsan” balesi, bu kez Marius Petipa’nın ünlü koreografisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde (SAMDOB) sahnelenecek olan bu etkileyici eser, Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili anısına, onun Samsun’da 2010 yılında sahnelediği versiyonunun anısına tekrar sahneye taşınıyor.

Korsan

Patrick David Murray’ın şefliğini üstlendiği SAMDOB Orkestrası’nın eşlik edeceği bale, SAMDOB Bale Topluluğu’nun başkoreografi Görkem Cengiz tarafından sahneleniyor. Eserin dekor ve kostüm tasarımı Zekiye Şimşek’e, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a, video projeksiyon tasarımı ise Murat Turgut’a aittir.

“Korsan” balesi, sanatseverlerle 6 ve 8 Nisan 2024 tarihlerinde saat 20.30’da Aydın Gün Salonu’nda buluşacak. Biletler, biletinial.com internet sitesi ve SAMDOB gişesinden temin edilebilir. Bu büyüleyici eseri izlemek için sanatseverler şimdiden yerlerini ayırtabilirler.