Tanımadığı Kişiyi Öldüren Sanığın Savunması Pes Dedirtti!

AnasayfaAsayis

Tanımadığı Kişiyi Öldüren Sanığın Savunması Pes Dedirtti!

Kocaeli'de tanımadığı bir adamı sokakta bıçaklayarak öldüren Turgut Ş., "Gerçeklikten koptum, kendimi oyunda sandım" diyerek savunma yaptı. Sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Paylaş

 

Kocaeli’de sokak ortasında hiç tanımadığı bir kişiyi defalarca bıçaklayarak öldüren Turgut Ş.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

17 Mayıs 2022 tarihinde Kocaeli Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Turhan Kuzu, sokakta Turgut Ş. tarafından sebepsiz şekilde defalarca bıçaklandı. Ağır yaralanan Kuzu, tedavi gördüğü hastanede 3 ay sonra hayatını kaybetti.

Sanığın Savunması: “Kendimi Oyunda Sandım”

Sanık Turgut Ş., mahkemede yaptığı savunmada, olay günü gerçeklikten koptuğunu ve kendisini bir oyunda sandığını söyledi. Savunmasında, “Olay sonrası kaçabilirdim ama delilleri karartmadım” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Müebbet Hapis Cezası

Mahkeme, sanığın “canavarca hisle adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verdi. Ancak takdiri indirimle bu ceza müebbete çevrildi. Ayrıca, sanığa bıçağı saldırı amacıyla taşıdığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezası da verildi.