Kızılırmak Deltası’nda Kızıl Eğrelti Otu Şöleni

AnasayfaManşet

Kızılırmak Deltası’nda Kızıl Eğrelti Otu Şöleni

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, kızıl eğrelti otunun (azolla filiculoides) yayılışı ile su yüzeylerini kızıla büründü. Bu doğa harikası, ziyaretçilere eşsiz manzaralar sunarken, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğini de vurguluyor.

Paylaş

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, baharın gelmesiyle birlikte bir doğa olayına ev sahipliği yapıyor. Suda yaşayan ve kızıl renge bürünen eğrelti otu türü olan azolla filiculoides, deltadaki su yüzeylerini kaplayarak bölgeye özgü bir güzellik katıyor. Beyaz su papatyalarının da eşlik ettiği bu görkemli tablo, delta alanını bir tablo gibi süslüyor.

Kızıl Eğrelti Otu

56 bin hektarlık bir alanı kaplayan ve Türkiye’nin en önemli biyolojik zenginlik alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası, Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçeleri arasında yer alıyor. Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmış olan bu delta, 365 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve her yıl doğaseverler ile fotoğrafçıların akınına uğruyor. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eşsiz doğası ve biyolojik çeşitliliği ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli doğa alanlarından biri olarak dikkat çekiyor.