Kırgızistan’dan Trabzon’a: Türkiye’deki Tek Otantik Proje

AnasayfaYerel Haber

Kırgızistan’dan Trabzon’a: Türkiye’deki Tek Otantik Proje

Kırgızistan gezisinden etkilenen İlker Timur Demir, orijinal Kırgız çadırlarını Trabzon’da kurarak Türkiye’de tek olan bir projeye imza attı. Ziyaretçilere Kırgız kültürünü yaşatacak.

Paylaş

 

Kırgızistan’a yaptığı bir gezi sırasında oradaki kültürel atmosferden etkilenen İlker Timur Demir, bu etkiyi Trabzon’a taşıyarak Türkiye’de tek olan bir projeye imza attı. Demir, Kırgızistan’dan getirttiği orijinal malzemelerle kurduğu otantik çadırları memleketi Trabzon’da hayata geçirdi.

Kırgız Kültürünü Trabzon’a Taşıdı

Demir, Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çal Mahallesi’nde kurduğu otantik Kırgız çadırlarıyla, Kırgızistan’ın benzersiz kültürünü bölgeye getirdi. “Boz üy” adı verilen bu çadırlar, ziyaretçilere Kırgızistan atmosferini yaşatma imkânı sunuyor. Demir, “Bizzat Kırgızistan’dan getirdiğimiz orijinal malzemelerle burada montajını yaptık. Vatandaşlarımıza bu güzelliği göstermek istiyoruz” dedi.

 

Türkiye’de Tek Proje

Demir, Türkiye’de benzeri olmayan bu projenin, Kırgız kültürünü deneyimlemek isteyenler için özel bir fırsat sunduğunu belirtti. “Çadırlarımız yaklaşık 28 metrekarelik bir alana sahip. Toplamda 8 konaklama çadırı ve bir görsel otağımız var. Bu alanda Kırgız kültürüne ait yöresel kıyafetler ve malzemeler sergileniyor” dedi.

Kırgızistan’a Gitmeden Kırgız Kültürü

Demir, Kırgızistan’a gitme imkânı bulamayanların bu kültürü yerinde deneyimleyebileceğini vurguladı. “Trabzon’da küçük bir Kırgızistan oluşturduk. Konaklamanın yanı sıra misafirlerimiz Kırgız yemeklerini tatma, atlarla orman turu yapma imkânına da sahip olacaklar,” şeklinde konuştu.

Avrupa’da Benzeri Macaristan’da

Demir, Avrupa’da bu tür bir projenin sadece Macaristan’da bulunduğunu belirtti ve projenin gördüğü olumlu tepkilerin kendisini motive ettiğini ifade etti. “Bu projeyi tamamen kendi kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Macaristan’da her yıl kurultaylar düzenleniyor, benzer bir atmosferi burada da yaratıyoruz” dedi.