Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Oğan’a Sert Yanıt

AnasayfaGündem

Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Oğan’a Sert Yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde yaptığı iddialara sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Oğan'ı hainlikle suçlayarak, vatanseverlikten bahsetti.

Paylaş

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Cumhur İttifakı’nı destekleyen Sinan Oğan’ın iddialarına sert bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sinan Oğan’ı hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

“Senin beklentin başkaymış… Sen bekâcı değil, paracıymışın… Azerbaycan televizyonuna verdiğin röportajda, çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylüyorsun. Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın? Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı. Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş, gençler araba alabilir hale gelmişti.”

Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’ı Türkiye’nin bölünmesi için kurulan plana sadık bir BOP ajanı olarak suçladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Rus’un, İngiliz’in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı. 14 Mayıs akşamı efendini aramışsın. Ona ilk turda %49,5’de bırakın %50’ye tamamlamayın demişsin. Sanma o yaptıklarınız, o aldıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadınız anlat. Sözüm ona ‘milliyetçiymiş’.”