Kenan Işık’tan Üzücü Haber!

AnasayfaMagazin

Kenan Işık’tan Üzücü Haber!

Mart 2014'te beyin kanaması geçiren ve 10 yıldır komada olan ünlü tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Paylaş

 

Kenan Işık, Mart 2014’te geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan ünlü tiyatro sanatçısı ve sunucu, 76 yaşında hayata veda etti.

Beyin Kanaması ve Komaya Giriş

Kenan Işık, 2014 yılında spor yaptıktan sonra saunaya girmiş, burada fenalaşarak dengesini kaybetmiş ve kafasını yere çarpmıştı. Bu olay sonucu beyin kanaması geçiren Işık, o tarihten beri komada bulunuyordu.

Kenan Işık Kimdir?

1947 yılında Malatya’da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak kariyerine başlayan Işık, daha sonra Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini de üstlendi.

Tiyatro ve Televizyon Kariyeri

Kenan Işık, kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazmış ve sahnelemiştir. Ancak Türk toplumunun hafızasına, özellikle “Kim Beş Yüz Bin İster?” yarışma programının sunucusu olarak kazınmıştır. Ayrıca “Süper Baba”, “Tatlı Hayat” ve “Dadı” gibi popüler TV dizilerinde de rol almıştır.

Veda

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Kenan Işık’ın vefatı, sevenlerini ve sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Kendisi, Türk tiyatrosu ve televizyonu için unutulmaz bir figür olarak hafızalarda yer alacak.