Kastamonu Valisi Dallı Fırtına Hasarı Hakkında Bilgi Verdi

AnasayfaGündem

Kastamonu Valisi Dallı Fırtına Hasarı Hakkında Bilgi Verdi

Kastamonu'da dün etkili olan şiddetli fırtına sonucu meydana gelen hasarlarla ilgili Vali Meftun Dallı bilgi verdi. Fırtına nedeniyle 296 ihbar alındı ve 6 kişi yaralandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hasar gören konutların yüzde 40'ını karşılayacak. Enerji kesintisi yaşanan köylerde durumun normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor.

Paylaş

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, dün etkili olan fırtına sonucu bölgede meydana gelen hasarlar hakkında bilgi verdi. Fırtına nedeniyle Kastamonu merkez ve çeşitli ilçelerde büyük hasarlar oluştuğu, 296 ihbar alındığı ve 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Dallı, çatıların uçtuğunu, direklerin devrildiğini ve seraların zarar gördüğünü belirtti.

kavak

Vali Dallı, zarar gören vatandaşlara destek olmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını ve hasarın yüzde 40’ının karşılanacağını açıkladı. Ayrıca, fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar sonucu kapanan yolların açıldığını ve enerji sağlanamayan köy sayısının 20’den 15’e düştüğünü, bu sayının gün sonuna kadar sıfırlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Vali, fırtına sonrası incelemelerde bulunarak, zarar gören alanlarda yetkililerle birlikte değerlendirmelerde bulundu. Fırtına hasarlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Dallı, vatandaşlara afetlere karşı önceden tedbir almaları tavsiyesinde bulundu.