Kastamonu Ordu Giresun Dikkat! Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkileyecek!

AnasayfaGündem

Kastamonu Ordu Giresun Dikkat! Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkileyecek!

Meteoroloji 28 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte il il hava durumu detayları.

Paylaş

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Yapılan tahminlere göre Türkiye’nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı şeridinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Ordu ve Giresun’da Sağanak Bekleniyor

İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere birçok büyük şehirde 5 gün boyunca kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önerdi.