Kastamonu’da Batan Teknedeki 3 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor

AnasayfaYerel Haber

Kastamonu’da Batan Teknedeki 3 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor

Kastamonu'da batan teknede kaybolan 3 kişi için arama çalışmaları devam ediyor. Sinop ve Samsun'dan gelen kurbağa adamlar da aramaya katılacak.

Paylaş

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 11 Ağustos’ta meydana gelen tekne kazasında kaybolan 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gideros Koyu açıklarında batan “Maviş” isimli teknede bulunan kaptan Öztürk K., Hülya M. ve Esmanur G.’nin bulunması için Sahil Güvenlik, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri seferber oldu.

Gece Boyunca Sualtı Araması Yapıldı

Samsun ve Sinop Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler, gece boyunca tekneden yüzeye çıktığı düşünülen malzemelerin bulunduğu noktalarda sualtı görüntüleme ve kurtarma cihazları (ROV) ile arama yaptı. Ancak henüz herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Kurbağa Adamlar da Aramaya Katılacak

Bugün Sinop ve Samsun’dan gelen 6 kurbağa adam, sahil güvenlik ve jandarma su altı ekipleriyle birlikte bölgede dalış yaparak kayıp 3 kişiyi aramaya devam edecek.

Kazada 3 Kişi Kurtarılmıştı

11 Ağustos’ta Gideros Koyu’nun 2 mil açığında 6 kişinin bulunduğu fiber tekne henüz bilinmeyen bir nedenle batmıştı. Denizden gelen sesler üzerine yakındaki bir balıkçı teknesindekiler, 3 kişiyi kurtarmış ancak diğer 3 kişi kaybolmuştu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kayıp 3 kişinin bulunması için umutlar tükenmiyor.