Karadeniz’de Ortaya Çıkan Esrarengiz Sesin Neden Olduğu Çözülemedi

AnasayfaManşet

Karadeniz’de Ortaya Çıkan Esrarengiz Sesin Neden Olduğu Çözülemedi

Paylaş

Karadeniz’in kıyı şeridinde duyulan esrarengiz sesin kaynağı hala belirlenemedi. Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, sesin savaş uçaklarının yol açtığı sonik patlamalardan olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Cuma akşamı saat 21.00 sıralarında başlayan ve Bartın, Zonguldak, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun gibi Karadeniz’in kıyı şeridinde bulunan şehirlerde duyulan patlama benzeri ses, evlerde titremeyle birlikte hissedildi. Sosyal medyada da gündem olan ses, “boğuk bir patlama” olarak tanımlanıyor.

Halk tedirgin

Deprem olmadığı anlaşılan sesin ardından sahil kentlerinde tedirginlik yaşandı. Sahil güvenlik ekipleri, liman ve kıyı şeridinde detaylı arama ve tarama çalışmaları yürütüyor. Polis ve jandarma ekipleri de sesin kaynağını araştırıyor.

Evler sallandı

Görgü tanıkları, sesin tarif etmekte zorlandıklarını belirtirken, bazıları evlerinde küçük çaplı bir sarsıntı da hissettiklerini dile getirdi. Sosyal medyada ise sesin kaynağı hakkında çeşitli spekülasyonlar ve araştırmalar yapılıyor.

Güvenlik ekipleri harekete geçti

Bartın’ın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde, duyulan gizemli sesin ardından sahil güvenlik, polis ve jandarma ekipleri alarm durumuna geçti.

Sahil güvenlik ekipleri, liman ve kıyı şeridinde uluslararası sulara kadar olan alanda detaylı arama ve tarama faaliyetleri gerçekleştirdi. Deniz üstünde ve altında yapılan çalışmalarla sesin kaynağı arandı.

Polis ekipleri, liman ve sahil kenarlarında arama yaparak sesin kaynağını tespit etmeye çalıştı. Jandarma ise gelen ihbarları değerlendirerek sorumluluk bölgelerindeki ormanlık ve kayalık alanlarda araştırmalarını sürdürdü.