Karadeniz’de çok sayıda köye kar yağışı nedeniyle ulaşılamıyor

AnasayfaManşet

Karadeniz’de çok sayıda köye kar yağışı nedeniyle ulaşılamıyor

Paylaş

Karadeniz’de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Rize, Artvin, Giresun, Trabzon, Bayburt, Ordu, Sinop ve Kastamonu illerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ulaşımı olumsuz etkiliyor.

-Rize’de kar yağışı etkisini sürdürürken, merkezde 22, İkizdere’de 29, Çamlıhemşin’de 21, Ardeşen ve Çayeli’de 15’er, Pazar’da 11, Güneysu’da 8, Fındıklı’da 6, Kalkandere’de 5, Derepazarı’nda 3, Hemşin ve İyidere’de ise 2 olmak üzere 139 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

-Artvin’de kar kalınlığı merkezde 20, Atabarı Kayak Merkezi’nde ise 90 santimetreye ulaştı. Şehirde 2, Şavşat’ta 29, Murgul’da 11, Ardanuç’ta 8, Arhavi ve Borçka’da 6, Yusufeli’nde ise 2 olmak üzere 64 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

-Giresun’un Görele ilçesinde 26, Tirebolu’da 21, Eynesil’de 11, Çanakçı’da ise 3 olmak üzere 61 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

-Trabzon’da Araklı’da 9, Beşikdüzü ve Köprübaşı’nda 8’er, Şalpazarı’nda 7, Sürmene’de 6, Arsin’de 5, Çaykara ve Düzköy’de 4’er, Akçaabat ve Hayrat’ta 3’er olmak üzere 57 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

-Bayburt’ta merkezde 9, Aydıntepe’de 7 ve Demirözü’nde 6 olmak üzere 22 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ordu’da da bazı ilçelerde kar 30 santimetreye ulaştı. Karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

-Sinop ve Kastamonu’da da 367 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Sinop’ta 110 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Kastamonu’da ise 265 köy yolundan 8’inin ulaşımı tekrar sağlandı, çalışmalar devam ediyor.