Karadeniz’de Boğulmalara Karşı Cankurtaran Eğitimleri Başladı

AnasayfaManşet

Karadeniz’de Boğulmalara Karşı Cankurtaran Eğitimleri Başladı

Paylaş

Samsun sahillerinde boğulma vakalarını önlemek için cankurtaran alımları ve eğitimleri başladı. Başkan Halit Doğan önlemleri açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’de artan boğulma vakalarına karşı önlem olarak cankurtaran alımları ve eğitimlerine başladı. Belediye Başkanı Halit Doğan, geçen yaz boğulma tehlikesi yaşayan ve hayatını kaybeden 20’ye yakın kişinin ardından bu yaz daha dikkatli olacaklarını belirtti.

Geçen Yaz Karadeniz’de Yaşanan Boğulmalar

Geçen yaz sezonunda, özellikle çevre illerden Samsun’a gelen ve denizin tehlikelerini bilmeyen birçok kişi Karadeniz’in güçlü dalgalarına ve rip akıntılarına kapılarak can verdi. Bu trajik olaylar sonucu evlere ateş düştü. Başkan Halit Doğan, boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla kapsamlı önlemler aldıklarını vurguladı.

Cankurtaran Alımları ve Eğitimler Başladı

Boğulma vakalarını en aza indirmek için cankurtaran alımlarına başladıklarını belirten Başkan Doğan, “Sahillerimizde kuleler yerleştiriliyor, botlar, jetskiler ve araçlarımızın onarımları yapıldı. Yaz mevsimi başladığında cankurtaranlarımız görevlerinin başında olacak” dedi.

halit doğan

Misafirlere Uyarılar

Doğan, şehir dışından gelen misafirlerin yüzme konusundaki eksiklikleri ve uyarıları dikkate almamaları nedeniyle boğulma vakalarının arttığını ifade etti. “Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu yaz mevsiminde misafirlerimize daha fazla dikkat ederek boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Güvenli Bir Yaz Sezonu Hedefi

Samsun sahillerinde yaşanan boğulma vakalarının önlenmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Doğan, “İnşallah bu sene bir olumsuzluk yaşanmadan sezonu kapatmayı planlıyoruz. Sahillerimizde hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi güvenle ağırlamaktan mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

cankurtaran (1)