Karadeniz’de Kurban Bayramı Kazaları: Hastaneler Doldu Taştı!

AnasayfaYerel Haber

Karadeniz’de Kurban Bayramı Kazaları: Hastaneler Doldu Taştı!

Karadeniz'de kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar sonucu hastaneler doldu. Giresun, Trabzon, Rize ve çevre illerde birçok kişi yaralandı ve tedavi edildi.

Paylaş

 

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Karadeniz bölgesinde kurban kesimi sırasında çok sayıda kaza meydana geldi. Trabzon, Giresun, Rize ve çevre illerde yaralanan birçok kişi hastanelere başvurdu.

Trabzon’da Yaralananlar Hastanelere Koştu

Trabzon genelinde sabah saatlerinden itibaren kurban kesmek isteyen 126 kişi, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere başvurdu. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise büyükbaş hayvanların kesim sırasında kaçması sonucu ihbarlara müdahale etti. Bengisu, Çağlayan, Okçular ve Ağıllı mahallelerinde kaçan hayvanlar, sakinleştirici iğne ile yakalanarak sahiplerine teslim edildi.

Rize’de Kurban Kesimi Kazaları

Rize’de bayram namazının ardından kurban kesimi sırasında 103 kişi yaralandı ve hastanelere başvurdu. Çoğu yaralı tedavi edilip taburcu edilirken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 2 kişinin tedavisi devam ediyor.

Giresun ve Diğer İllerde Durum

Giresun’da 22, Bayburt’ta 40, Artvin’de 14, Ordu’da 122 ve Gümüşhane’de 6 kişi kurban kesimi sırasında çeşitli kazalar sonucu yaralandı. Yaralılar, ambulans veya yakınlarının araçlarıyla hastanelere taşındı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi.