Karadeniz Derbisi Heyecanı

AnasayfaManşet

Karadeniz Derbisi Heyecanı

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, yarın Samsunspor'un konuğu olacak. İki Karadeniz ekibi, Süper Lig'de 52. kez karşı karşıya gelecek.

Paylaş

Karadeniz Derbisi Heyecanı… Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda yarın saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını ise Mustafa Sarvanlar ve Anıl Usta yapacak.

Bordo-mavililer, ligde geride kalan 34 haftada 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 mağlubiyetle 58 puan toplayarak 3. sırada yer alıyor. Deplasmanda oynayacakları bu karşılaşmada Trabzonspor, üçüncülükteki iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor. Ev sahibi Samsunspor ise ligde oynadığı 34 maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik, 15 mağlubiyetle 39 puan toplayarak 13. sırada bulunuyor. Samsunspor, kendi sahasında oynayacağı bu müsabakadan 3 puanla ayrılarak alt sıralardan kurtulmanın planlarını yapıyor.

Süper Lig’de daha önce 52 kez karşı karşıya gelen Samsunspor ve Trabzonspor arasındaki mücadelede bordo-mavililer, 32 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 9 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 10 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor, 12 yıl aradan sonra Samsun’da oynayacağı bu mücadelede, Samsunspor’un konuğu olarak önemli bir karşılaşmaya çıkacak.