Karadeniz Bölgesi Dikkat! Sağanak Çok Kuvvetli Olacak!

AnasayfaGündem

Karadeniz Bölgesi Dikkat! Sağanak Çok Kuvvetli Olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. 20 il için sarı kodlu uyarı verilirken, iç ve batı bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 28 Mayıs’ta yurdun büyük bir bölümünde yağışlı hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM, özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir ve Karaman hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Karabük, Muğla, Afyonkarahisar, Denizli’nin doğusu, Adana’nın ve Mersin’in kuzey kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyardı.

20 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

MGM, kuvvetli yağış beklenen 20 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu iller arasında Ankara, Antalya, Konya, Muğla, Amasya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale bulunuyor.

İstanbul’da Hafif Sağanak

MGM’nin raporuna göre, İstanbul’da akşam saatlerine kadar hafif sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bolu °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kastamonu °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sinop °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Zonguldak °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ordu °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Samsun °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Tokat °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Trabzon °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.