Kamuda Tasarruf Paketi Servisleri Vurdu: İlk Adım SGK’dan Geldi!

AnasayfaGündem

Kamuda Tasarruf Paketi Servisleri Vurdu: İlk Adım SGK’dan Geldi!

Kamuda tasarruf önlemleri kapsamında SGK Ankara birimlerinde personel servisleri cuma gününden itibaren iptal ediliyor.

Paylaş

Kamuda tasarruf sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında personel servis hizmetleri de kaldırılmaya başlandı. İlk adım Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi.

SGK Ankara Birimlerinde Servisler Durduruluyor

Türk-Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, yaptığı açıklamada SGK’nın Ankara’daki birimlerinde personel servis hizmetinin cuma gününden itibaren sona ereceğini duyurdu.

Sendika Hukuki Mücadele Başlatmıştı

Güney, servis hizmetinin kaldırılmasının kanunlara aykırı olduğunu savunarak Türkiye Kamu-Sen olarak konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlattı. Ancak SGK’nın servisleri durdurma kararının ardından sendika, çalışanların mağdur olmaması için kurum yetkilileriyle görüştü.

Çalışanların Mağduriyeti Önlenmeye Çalışılıyor

Sendika, SGK Başkanı Dr. Raci Kaya ve Başkan Yardımcısı Lütfü Aydın ile yaptığı görüşmede çalışanların mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti. Kurum yetkilileri ise mevcut imkanlar dahilinde çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Diğer Kurumlarda Durum Belirsizliğini Koruyor

SGK’da başlayan servis iptallerinin diğer kamu kurumlarını ne zaman etkileyeceği henüz netlik kazanmadı. Türkiye Kamu-Sen, gelişmeleri yakından takip ederek çalışanların haklarını korumak için mücadele edeceğini açıkladı.