Trump Davasında Jüri Kararı Bekleniyor

AnasayfaDünya

Trump Davasında Jüri Kararı Bekleniyor

Paylaş

Jüri Müzakereleri Başladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın New York’taki “sus payı” davasında sona gelindi. 6 haftadır süren davanın ardından jüri heyeti, Trump’ın suçlu olup olmadığına karar vermek üzere müzakerelere başladı. 12 kişilik jüri, Trump’a yöneltilen 34 suçlama hakkında oybirliği ile karar vermek için özel odaya çekildi. Eğer jüri üyeleri bir suçlama konusunda fikir birliğine varamazsa, hakim davayı düşürebilir.

Müzakerelerin Süresi Belirsiz

Jüri heyetinin karar süresi henüz bilinmiyor. Hukuki uzmanlar, davanın karmaşıklığı ve önemi göz önüne alındığında kararın önümüzdeki haftaya sarkabileceğini düşünüyor.

Trump’ın Yorumları ve Savunması

Bugünkü duruşmada Trump, oğlu Donald Trump Jr. ve avukatı Alina Habba ile birlikte mahkeme salonundan ayrıldı. Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu suçlamaları Rahibe Teresa bile yenemezdi” dedi. Ayrıca, davanın siyasi amaçlarla açıldığını ve Biden hükümeti tarafından yürütüldüğünü öne sürerek, “Burada olup biten, daha önce kimsenin görmediği düzeyde siyasi silahlanmadır ve buna izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Davanın Arka Planı

Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels’e yasa dışı “sus payı” ödenmesiyle ilgili Manhattan Bölge Savcılığı tarafından suçlanmıştı. 18 Mart 2023’te büyük jüri tarafından suçlanan Trump, 4 Nisan 2023’te New York’ta hakim karşısına çıktı ve yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddetti. Trump, bu suçlamaların siyasi bir cadı avı olduğunu ve seçimlere müdahale olarak değerlendirdiğini belirtti. Trump, “Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan” olarak kayıtlara geçti.