İyi Parti’de Olağanüstü Kurultay

AnasayfaGündem

İyi Parti’de Olağanüstü Kurultay

İyi Parti, beklenen başarıyı elde edemeyince olağanüstü kurultay kararı aldı. Bugün gerçekleşecek kongrede genel başkanlık için 4 aday yarışacak. Meral Akşener'in tekrar aday olmayacağını açıkladığı ve veda niteliğinde bir konuşma yapacağı belirtiliyor.

Paylaş

İyi Parti, genel seçimlerde umduğunu bulamayıp yerel seçimlerde de hayal kırıklığı yaşadı. Ülke genelinde yalnızca %3,76’lık oy alabilen parti, beklenen başarıyı elde edemedi.

Seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı alan İyi Parti, ülke genelinde yalnızca %3,76’lık oy alabildi. İllerden sadece Nevşehir’i kazanabilen partide yaşanan başarısızlık sonrası Meral Akşener’e peş peşe istifa çağrıları geldi.

Akşener, kameraların karşısına geçerek partisini olağanüstü kurultaya götüreceğini ve yeniden aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu. Bu gelişmelerin ardından İyi Parti’nin olağanüstü kongresi için gün geldi.

Bugün saat 11.00’de ATO Congresium’da gerçekleştirilecek kongrede, genel başkanlık için Koray Aydın, Musavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacak. Tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. Tüm delegelerin katılması halinde, beş adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekecek. Hiçbir aday bu sayıya ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak ve yine salt çoğunluk aranacak.

Eğer hiçbir aday seçimlerde salt çoğunluğa ulaşamazsa, en çok oyu alan 2 aday 3’üncü tura kalacak. Meral Akşener’in tekrar aday olmayacağını açıkladığı konuşması ise veda niteliğinde olacak. Akşener’in kurultayda duygusal bir konuşma yaparak partililerle vedalaşması bekleniyor.