İstanbul’da Lüks Otomobil Kaçakçılığı Operasyonu: 20 Kişi Yakalandı

AnasayfaGündem

İstanbul’da Lüks Otomobil Kaçakçılığı Operasyonu: 20 Kişi Yakalandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu kişilerin yönettiği lüks otomobil kaçakçılığına darbe vuruldu. Çalıntı kaydı bulunan 17 araca el konulurken, 20 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul’da düzenlenen bir otomobil kaçakçılığı operasyonunda, yabancı uyruklu kişiler tarafından yurt dışından getirilen ve usulsüz yöntemlerle satılan lüks araçlara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Polisin yaptığı operasyon sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira olan çeşitli marka ve modelde 17 lüks araca el konuldu ve 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı yabancı uyruklu kişilerin yurt dışından çalıntı otomobiller getirip Türkiye’de usulsüz yollarla sattığı bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine başlatılan geniş kapsamlı çalışma sonucunda, yasa dışı yollarla ülkeden çıkarılmayan lüks araçlar tespit edildi. Bu araçlardan bazılarının şase numaralarının değiştirildiği ve sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarıldığı belirlendi. Araçların bir kısmının Almanya, İsveç ve Polonya’dan çalındığı ve İNTERPOL listesinde “çalıntı” kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Polisin teknik ve fiziki takibi sonucunda, lüks araçların sahiplerinin kimlik ve adres bilgileri tespit edildi. Sahte belgelerle tescil edilen ve kullanılan araçlara el konulurken, operasyonla birlikte şüpheliler de yakalandı. Operasyon kapsamında şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda sahte olduğu değerlendirilen araç satış evrakları ele geçirildi.

Yakalanan 20 zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesine götürülerek sorgulandı. İfade işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldılar. El konulan lüks araçlar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi. Bu operasyonla, lüks otomobil kaçakçılığına yönelik ciddi bir darbe vurulmuş oldu.