İstanbul’da Kötü Hava Şartları Nedeniyle Uçaklar İniş Yapamadı

AnasayfaGündem

İstanbul’da Kötü Hava Şartları Nedeniyle Uçaklar İniş Yapamadı

Elektrik yüklü CB bulutları ve şiddetli yağmur nedeniyle İstanbul’daki havaalanlarına iniş yapamayan uçaklar havada tur atıyor, hava trafiği olumsuz etkileniyor.

Paylaş

 

İstanbul’da etkili olan elektrik yüklü Cümülonimbus (CB) bulutları ve şiddetli yağışlar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, İstanbul’un kuzeyinde meydana gelen kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar, iniş yapamayıp havada tur atmak zorunda kalıyor.

Hava Koşulları Uçuş Güvenliğini Zorluyor

CB bulutları, yıldırım ve şiddetli yağışlarla beraber görülen hava koşulları nedeniyle uçakların güvenli inişi engelleniyor. Pilotlar, kontrolörlere sürekli olarak olumsuz hava koşulları ve bulundukları koordinatlar hakkında bilgi veriyor. Bu da inişlerin daha da gecikmesine sebep oluyor.

İstanbul’da Hava Trafiği Yoğunluğu

Yağmur ve elektrik yüklü bulutlar, İstanbul’un hava trafiğini yoğunlaştırarak birçok uçuşun rotasında ve iniş saatlerinde gecikmelere yol açtı. Havaalanı yetkilileri, hava trafiğinin düzenlenmesi ve inişlerin güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor.