Irak ve Suriye’de 19 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

AnasayfaGündem

Irak ve Suriye’de 19 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 15 PKK'lı ve Suriye'nin kuzeyinde 4 YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, bu operasyonların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Bakanlık, şehitlerin anısına ve Türk milletinin güvenliği için operasyonların kararlıkla devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyinde tespit ettiği 15 PKK’lı teröristi ve Suriye’nin kuzeyinde belirlediği 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Şehitlerimiz için, milletimiz için tüm gücümüzle mücadeleye devam!” ifadelerine yer verildi.

Operasyonlar, bölgede istikrarı sağlama ve terör tehdidini azaltma amacı taşıyor. Türkiye, sınır ötesi harekatlarla hem ulusal güvenliğini koruma hem de bölgesel barışa katkıda bulunma hedefini güçlendiriyor.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyon detayları hakkında daha fazla bilgi vermedi, ancak teröristlerin etkisiz hale getirildiği bölgelerdeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve bölgedeki askeri varlığın sürekli olarak değerlendirildiğini bildirdi. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü tehdide karşı uyanık ve hazır olduğunu tekrar vurguladı.