Instagram’a Erişim Halen Kapalı! Ne Zaman Açılacak?

AnasayfaGündem

Instagram’a Erişim Halen Kapalı! Ne Zaman Açılacak?

Instagram'a erişim engeli sürüyor. Bakan Uraloğlu, "Katalog suçlarına uyulmadığı için erişim engeli getirdik" açıklamasında bulundu.

Paylaş

Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli devam ediyor. Kullanıcılar, platforma erişim sağlayamamaktan şikayetçi.

Erişim Engeli Neden Getirildi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’ın “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle erişime engellediğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu’ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, Instagram’ın katalog suçları çerçevesinde uyarıldığını ancak gerekli karşılığı bulamadıkları için erişim engeli getirdiklerini belirtti.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın gerekli düzenlemeleri yapması halinde erişim engelinin kaldırılacağını ifade etti. Ancak, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair net bir tarih verilmedi.

Diğer Sosyal Medya Platformları da Risk Altında mı?

Bakan Uraloğlu, diğer sosyal medya platformlarına ilişkin de bir planlama olup olmadığına yönelik soruya, hukuki kurallara ve toplumsal hassasiyetlere uymayan platformlara gerekli müdahalelerin yapılacağını söyledi.

Kullanıcılar Çözüm Bekliyor

Instagram kullanıcıları, erişim engelinin bir an önce kaldırılmasını ve platforma tekrar erişim sağlayabilmeyi umuyor.