‘İnci Taneleri’ dizisinin senaryosu ‘Gönül Yarası’ filminden çalıntı mı?

AnasayfaMagazin

‘İnci Taneleri’ dizisinin senaryosu ‘Gönül Yarası’ filminden çalıntı mı?

Paylaş

İnci Taneleri dizisinin senaryosunun bir film olan “Gönül Yarası”ndan alıntı olduğu iddia edildi. Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı dizi, eleştirmen Murat Soner tarafından yapılan bir değerlendirmeyle gündeme geldi. Soner, dizideki bazı unsurların ve karakterlerin “Gönül Yarası” filmiyle benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

YouTube platformunda dizi ve film eleştirileri yapan Murat Soner, İnci Taneleri dizisini eleştirdi. Özellikle Dilber karakterinin ve pavyon sahnelerinin eleştirildiği videoda, İnci Taneleri’nin “Gönül Yarası” filmi ile fazla benzerlik gösterdiği belirtildi.

Soner, Yavuz Turgul’un senaryosunu yazıp yönettiği “Gönül Yarası” ile İnci Taneleri arasındaki benzerliklere değindi. Öğretmen karakteri, aile yapısı ve bazı olay örgüsü detaylarındaki paralellikler üzerinde durarak, iki yapım arasındaki ilişkiyi vurguladı.

Eleştirilerine devam eden Soner, İnci Taneleri dizisinin “Gönül Yarası” filminden uyarlanıp uyarlanmadığını sorguladı. Ancak, bu konuda resmi bir açıklamanın olmadığını ve dizinin uyarlama olduğuna dair belirtilen bir bilginin bulunmadığını belirtti.