İmamoğlu: İstanbul’un Geleceği Bize Emanet

AnasayfaGündem

İmamoğlu: İstanbul’un Geleceği Bize Emanet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni'nde, İstanbul'un geleceğinin doğru yatırımlarla sağlanabileceğine vurgu yaptı.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İstanbul’un geleceğinin doğru planlı ve projeli yatırımlarla güvence altına alınabileceğine dikkat çeken İmamoğlu, kaos üretmeye devam edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul’un geleceği planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabilir, sorunlar bu şekilde çözülebilir. Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir. Geçmişten bugüne üretilen bir takım kaotik ortamları düzeltme konusunda, nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu kapsamda biz, hep şuna dikkat ettik. İstanbul’un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz ve işini ehline teslim ederek, bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz.”

Ayrıca, İstanbul’un su kaynaklarının korunup, geliştirilmesinde üzerlerine düşen bütün sorumluluğu, kurumlarının el birliği, iş birliği yaparak yerine getireceğini ifade etti. İmamoğlu, “Bakın ne demokrasi ne hukuk ne adalet, bu söylediklerimden ayrı şeyler değil. Hepsi bir bütün. Yani doğayı korumak, demokrasinin bir parçası. Ve verimliliği arttırmak, sürdürülebilirliği arttırmak, adaletin bir parçası” şeklinde konuştu.

Yatırım Detayları

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın verdiği bilgilere göre, temeli atılan yatırım kapsamında İstanbul Ümraniye’de 1 adet Terfi Merkezi, Kartal’da 1 adet 15.000 m3 hacimli, 1 adet 10.000 m3 hacimli, 1 adet 5.000 m3 hacimli içme suyu depoları, Pendik İlçesinde 1 adet 10.000 m3, Maltepe ilçesinde ise 1 adet 5.000 m3 hacimli içme suyu deposu inşa edilecek. Böylece; Kartal, Pendik, Maltepe ve Ümraniye bölgesinin içme suyu depolama kapasitesi toplamda 42.500m3 artırılmış olacak.

Ayrıca, içme suyu depolarında güneş enerji santralleri kurularak, tesislerin enerji ihtiyacı güneş enerjisiyle karşılanacak. İnşa edilecek içme suyu depoları sayesinde, bölgeye kesintisiz ve enerji tasarruflu su sağlanması hedefleniyor. Bu yatırımlarla birlikte, su kayıp-kaçaklarının önüne geçilmesi ve sürdürülebilir bir su kaynakları yönetimi hedefleniyor.

İstanbul’un su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu yatırımların, şehrin su güvenliğine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İmamoğlu İmamoğlu