Havza’da 300 öğrenci 1000 fidanı toprakla buluşturdu

AnasayfaGündem

Havza’da 300 öğrenci 1000 fidanı toprakla buluşturdu

Havza ilçesinde gerçekleşen muhteşem etkinlikle yeşile dokunduk ve şimdi sıra sende! 300 öğrenci, 1000 karaçam fidanını toprakla buluşturdu ve doğaya nefes oldu.

Paylaş

Havza’da 300 öğrenci, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde 1000 karaçam fidanını toprakla buluşturdu.

Havza

Samsun’un Havza ilçesinde, Boyalıca Mahallesi ağaçlandırma sahasında Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere fidan dikimi hakkında bilgiler verildi. Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu, Çakıralan Orman İşletme Şefi Çağlar Kalender ve Akdoğan Orman İşletme Şefi Emin Fırat Özbay tarafından öğrencilere fidan dikimi konusunda rehberlik yapıldı.

Rıdvan Mutlu, öğrencilere, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası”nı kutlayarak teşekkür etti ve fidan dikim etkinliğinin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada 1000 adet karaçam fidanını toprakla buluşturacak ve doğaya bir nefes vereceksiniz. Daha yeşil bir Havza, daha yeşil bir ülke ve daha yeşil bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Havza

Okul Müdürü Mahmut Bekdaş, etkinliğin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapıldığını belirterek, “Öğrencilerimizin doğa sevgisi, çevre bilinci ve çevreye saygı gibi konularda deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz. Bu amaçla burada 300 öğrencimiz kendi elleri ile fidanları toprakla buluşturacak.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra orman muhafaza memurları ve orman işçileri eşliğinde fidanları toprakla buluşturdu.